Recension: Iron Man

Publicerat: 2010-10-20 / 23:01:09 / Kategoriserat i:Handling:
 Vapendesignern och det tekniska geniet Tony Stark (Robert Downey Jr.) är i Afghanistan för att demonstrera sitt nya missilvapen, "The Jericho", för USA's flygvapen när enheten han reser med attackeras. Han tas som gisslan av vapenhandlarna som attackerat honom och blir tvingad att bygga ett vapen åt dem. Han har under attacken, trots sin skottsäkra väst, fått granatsplitter i bröstkorgen som hotar att krypa in i hans hjärta. Han och hans medfånge Yinsen får tillgång till en verkstad, och Stark börjar med att förfina den elektromagnet drivet av ett bilbatteri, som Yinsen tillverkat, avsedd för att hindra splittret att nå hjärtat. Starks färdiga konstruktion är en revolutionerande energicell av aldrig tidigare skådat slag, som han opererar in i sin bröstkorg. Med hjälp av Yinsen (Shaun Toub), sätter han sin kreativitet i verket och bygger istället för vapnet en skottsäker superrustning, drivet av energicellen och försedd med olika avancerade vapensystem som han sedan använder för att frita sig själv. Tillbaka i staterna, tar han identiteten Iron Man och skapar en flygande dräkt med avancerade vapenegenskaper. Han har under sin tid som fånge börjat få dubier om sitt yrke och utannonserar att hans företag Stark Industries ska överge vapentillverkningen. Detta får företagets aktie att falla, och för att förhindra detta försöker Starks kompanjon Obadiah Stane få bort honom som VD för företaget.

Mina egna ord: Bra film, rolig och spännande! Alltid roligt se på sånt i filmer som inte kan hända i verkligheten, det är mer underhållande och intressant. Ögonen orkar hålla sig öppna mer. Med andra ord: Älskar sådant! 5/5 i betyg. 

Anledning till att texten är lång är för att jag tycker inte att man ska ta bort halva texten, då stämmer inte texten ihop med filmen och då det får filmen att verka tråkig. Men ändå lite synd att texten är så pass lång, inlägget blir ju så stort/långt. 
/ AngiieTa inget härifrån som tillhör oss utan att fråga först!
Vill du låna något? Fråga oss FÖRST.
Säger vi ja, så vill vi att du skriver på din blogg, hemsida
eller vad du nu ska använda den på att du fått låna bilden, citatet eller texten av oss.


Läs detta innan du kommenterar:

• Alla kommentarer granskas innan vi publicerar dom.
• Vi accepterar ingen reklam, varken frågestund eller tävlingar.
• Vi lägger endast till det bloggar på bloglovin' som vi finner intressanta.
• Väljer du att vara anonym, lämna din mail/msn.
• Du är aldrig anonym, din ip-adress loggas.
• Allt är copyrightskyddat, allt matrial som blir stulet, anmäls.

Har du överseende för detta, så är det bara att kommentera på.Ditt namn:
Är du ofta och hälsar på?

E-postadress/MSN: (Bara jag som kan se den)


Din bloggadress:


Skriv det du vill ha sagt:

Trackback